Stressterapi med KBT-inriktning


Som stressterapeut arbetar jag med att ge dig ökad medvetenhet kring din situation samt du får vägledning till personlig utveckling och återhämtning.

Genom rådgivning, coaching, vägledande samtal samt avspänningsövningar och närvaroträning lär du dig vikten av att lyssna på signaler din kropp sänder ut och du blir medveten om att du själv har förmågan att genomföra en hållbar förändring i ditt liv.

Du lär dig strategier, metoder, ökar din självmedkänsla och får konkreta verktyg som hjälper dig att hitta balansen i livet och på din arbetsplats igen.

Vår arbetsbelastning, dåliga relationer och våra egna tankar och funderingar är bara en del av det som kan orsaka oss stressrelaterad ohälsa, allt hänger ihop. Det kan påverka dig både fysiskt och psykiskt i många år framöver och sjukskrivning kan bli ett långvarigt faktum. Det är viktigt att bromsa i tid och börja leva ett liv som är hållbart.

Stress är en naturlig respons på fara, det är först när vi lever ett liv med konstant stress och press med otillräcklig återhämtning, som det till sist kan bli skadligt för oss.

Varningssignaler på stress!

  • Jag känner mig otillräcklig
  • Min tid räcker inte till
  • Jag blir lättare ledsen
  • Jag känner mig oftare irriterad och arg
  • Jag glömmer av saker, skriver komihåg lappar överallt
  • Jag har svårare att fatta beslut
  • Jag sover dåligt/inte alls, vaknar trött
  • Jag har svårt att varva ner, vara stilla, känner mig rastlös
  • Jag känner inte glädje på samma sätt som tidigare
  • Jag känner mig orkeslös, energilös och blir lättare andfådd när jag rör mig

      Känner du igen dig?

Nyfiken på stresshantering i grupp?

Genom vägledda meditationer, andningsövningar samt övningar för att varva ner i kroppen kan du landa in på din yogamatta och bara följa instruktioner och vila en stund i vardagen. Det här är återhämtning som ger dig kunskap och verktyg att hantera en stressfylld vardag.

Mindfulness, medveten närvaro, är en metod som är enkel att utöva och är ett lättillgängligt redskap för att hantera både stress och oro. Du blir mer närvarande i nuet när du regelbundet tränar Mindfulness och det hjälper dig att hantera stress och oro i livet.

Vida Coach & Konsult i Varberg. Jag heter Birgitta Frenzel och driver Vida Coach & Konsult AB i Varberg. Jag arbetar som stressterapeut med stressrelaterad ohälsa, stresshantering och återhämtning. Stresshantering via Mindfulness, medveten närvaro. För dig som behöver hjälp med stress.

Jag håller hög etisk standard, arbetar under tystnadsplikt och kompetensutvecklar mig
kontinuerligt för att du ska få ta del av professionell coaching och stressterapi.

Välkommen att höra av dig!

"Din tro formar dina tankar. Dina tankar formar dina ord.
Dina ord formar dina handlingar. Dina handlingar formar dina vanor.
Dina vanor formar dina värden. Dina värden formar din framtid"  

Mahatma Gandhi