Jag erbjuder stresshantering i grupp!


Jag är utbildad Mindfulnessinstruktör i Här & Nu programmet via Mindfulnesscenter.
Min instruktörsutbildning bygger på en forskningsbaserad metod som är anpasad för västvärlden utan religiösa inslag. Jag har också vidareutbildat mig inom Mindfulness på arbetsplatsen samt Mindfulness vid stress.

Mindfulness kan enklast översättas med Medveten närvaroträning och är enkel att utöva. Det är ett viktigt redskap för att hantera både stress och oro. Forskning visar att du blir mer närvarande i nuet när du regelbundet tränar Mindfulness. Det hjälper dig att bla hantera livets stressfyllda situationer och att fatta mer genomtänkta beslut. Du lever livet mer här och nu!

Till våren erbjuder jag ett stresshanteringsprogram, Här & Nu programmet. Det är en 8 veckors kurs som varvar teori med praktik, där du får en djupare träning i att hantera stress och oro.

Jag erbjuder också fristående träningstillfällen till våren, Stressa ner med Mindfulness, din paus i vardagen! för dig som vill ha en lugn stund för dig själv samt ta del av praktisk stresshantering.

Här & Nu programmet är en kurs som jag har

i  samarbete med Mindfulnesscenter AB

Stressa ner med Mindfulness.
Din paus i vardagen!

Välkommen till dessa fristående träningstillfällena för dig som behöver en paus i vardagen. Börja din vecka med att landa in och skapa dig en fin start få din vecka. Under 1 timme träffas vi och du får verktyg och kunskap om stresshantering som du lätt kan använda dig av när du behöver. Oavsett om du arbetar, är föräldraledig eller bara lever just nu i stressfylld tid. Detta är tillfället för dig som söker en lugn stund.

Vi träffas under fristående tillfällen och du anmäler dig till varje tillfälle som du vill vara med på. Träffarna innehåller olika övningar som medveten närvaro, andningsövningar, meditationer och kroppskanning. Träffarna riktar sig till dig som vill ha en paus från vardagens stress och vill lära dig praktisk stresshantering. 

Plats: Kungsgatan 8b, 432 45 Varberg
Datum: Till våren kommer nya tider
Pris: 200 kr / gång betalas via swish när du kommer! Kom gärna i god tid.
Tid: 16.30-17.30
Max antal: 6 personer, minimum 3
Sista anmälningsdag: Senast dagen innan aktuellt datum via info@vidacoach.konsult.se
OBS! Kom i mjuka följsamma kläder och tjocka sockor!
Vi har yogamattor och filtar på plats!

Välkommen!

Stresshantering 8-veckors kurs
Här & Nu programmet!

Jag samarbetar med Mindfulnesscenter och erbjuder dig Här & Nu-programmet. Det är en 8 veckors kurs där vi träffas varje tisdag under 8 veckor och jag leder dig genom 0lika övningar som kroppscanning, andningsövningar, mindful yoga samt meditationer utan religiösa inslag, för att hjälpa dig att i grunden stressa ner. Ibland lyssnar vi på inspelade meditationer av Ola Schenström. Du får konkreta, praktiska och teoretiska kunskaper för att hantera bla stress och oro. Du behöver inte ha några förkunskaper.

Här & Nu programmet är ett forskningsbaserat program som visar att du genom Mindfulness dvs medveten närvaroträning, kan stärka dig i att förebygga stressrelaterad ohälsa men också hjälpa dig som redan har problem med stress och oro. Det här programmet används med fördel för att hjälpa dig med stressrelaterad ohälsa samt utmattningsyndrom.

Programmet är det som mest används inom svensk sjukvård enligt en studie från Karolinska institutet

Global Advances in Health and Medicine, Volume 10:1-8. (2021).


I kursen ingår det en bok som bygger på programmet samt du får en unik rabattkod för att ta del av Mindfulnesscenters eget träningsprogram Här & Nu online så att du, om du vill, också kan träna hemma.

Du blir medveten om stresstankar som bidrar till stressreaktion. Du blir medveten om känslor samt blir bättre på att hantera dem. I medveten närvaroträning är uppmärksamheten på kroppen central och du lär dig förstå sambandet mellan kropp, tanke och känsla. Du blir också mer medveten och uppmärksam på din kropps signaler.

Kursens upplägg vecka för vecka

Vecka 1 - Lämna autopiloten - känn din kropp

Vecka 2 - Observera din andning - träna ditt andningsankare

Vecka 3 - Var närvarande i andning och kroppsrörelse

Vecka 4 - Bara sitt - Här och Nu

Vecka 5 - Acceptans samt SOAS

Vecka 6 - Att hantera svårigheter

Vecka 7 - Tankar är inte fakta

Vecka 8 - Ta hand om dig - befäst din dagliga träning

Mellan träningstillfällena får du korta, enkla vardagsövningar, du praktiserar och tränar i onlineprogrammet ca 30 minuter per dag för att öva upp och rikta din uppmärksamhet på det som sker just nu.


Det här programmet är utformat av Ola Schenström som är allmänläkare och som enda utbildare i Sverige inom Mindfulness har de svensk forskning som visar att programmet ger effekt på stressrelaterad ohälsa. Programmet har sin grund i MBKT (Mindfulnessbaserad kongitiv terapi) samt MBSR (Mindfulnessbaserad stressreduktion).

Plats: Kungsgatan 8b 432 45 Varberg
Datum:
Till våren
Pris:   (ingår bok och unik rabattkod 20% för Här & Nu programmet online)

Anmälningsavgift 500 kr när du anmält dig och du har fått bekräftelse från mig. Resterande del betalas via swish 123 089 46 91 eller bankgiro 5178-2134 och ska vara betald 1 vecka innan kursstart.
Tid: 16.00-17.30, ibland kan vi behöva fram till 18.00
Max antal: 6 personer Minimum 4
Anmälan: info@vidacoach-konsult.se sista anmälningsdag ?
Boka din plats genom att maila mig namn, adress, telefonnummer. När jag bekräftat din anmälan betalar du anmälningsavgift 500 kr via swish eller bankgiro..  Resterande del betalas via swish 123 089 46 91 eller bankgiro 5178-2134 och ska vara betald 1 vecka innan kursstart.
OBS! Kom i mjuka följsamma kläder och tjocka sockor!
Vi har yogamattor och filtar på plats!

Till våren presenteras
Kurs Livet & Stressen!

Livet & Stressen riktar sig till dig som vill gå ner i varv och stressa mindre och som lever i det berömda ekorrhjulet och samtidigt vill lära dig hur du kan hantera stress.

Jag tar upp stress, återhämtning, medkänsla, prestation, bråttombeteende samt sambandet mellan tanke, känsla, handling. Du lär dig att lyssna till din kropps signaler, eftersom kroppen är vägen till knoppen!

Jag varvar teori, coaching och praktiska övningar så som kroppsskanning, meditation och andningsövningar för att lugna ner ett stressat nervsystem som du kan använda i vardagen. Du lär dig verktyg för att vara mer här och nu.

I pausen bjuds det på te, frukt och choklad.
Ta med dig block och penna om du vill anteckna samt kom i mjuka följsamma kläder. Vi sitter på yogamattor på golvet som finns i vår lokal.

Välkommen till en kurs som ger mervärde för dig i livet och hjälper dig att ta kontroll över stressen!

Plats: Kungsgatan 8b 432 45 Varberg
Datum: Kommer senare i höst
Tid: kl 09.00-13.00
Pris: 725 kr betalas via swich när du kommer
Max antal: 6 personer, minst 4 st för att genomföra kursen
Sista dag för anmälan: ?

Vida Coach & Konsult i Varberg. Jag heter Birgitta Frenzel och driver Vida Coach & Konsult Ab i Varberg. Jag är diplomerad terapeut inom stress och instruktör inom Mindfulness med inriktning stress och återhämtning. Jag erbjuder stresshantering, andningsövningar, meditation och konkreta verktyg för att hantera stress både enskilt och i grupp på plats i Varberg.

Jag håller hög etisk standard, arbetar under tystnadsplikt och kompetensutvecklar mig
kontinuerligt för att du ska få ta del av professionell coaching och stressterapi.

Välkommen att höra av dig!

"Din tro formar dina tankar. Dina tankar formar dina ord.
Dina ord formar dina handlingar. Dina handlingar formar dina vanor.
Dina vanor formar dina värden. Dina värden formar din framtid"  

Mahatma Gandhi