Vida Coach & Konsult AB


Centralt i Varberg finner du ett företag som arbetar med välmående och inre hälsa som startades 2019. Vida drivs av mig, Birgitta Frenzel, med en stark vision om att hjälpa människor skapa sig ett gott liv. Vida betyder liv eller leva på spanska och innebörden av Vida blir extra tydlig för mig. Vad vore vi utan livet, det goda livet...

Tidigare har jag arbetat som undersköterska, förskollärare, drivit webbshop och arbetat som inredare och Feng Shuikonsult. Idag arbetar jag som livscoach och stressterapeut och brinner för förebyggande arbete inom stressrelaterad ohälsa, för att du inte ska behöva göra samma resa som jag själv. Av egen erfarenhet vet jag vilka konsekvenserna kan bli om man inte bromsar i tid.


Jag arbetar med samtal i det som rör livet och ditt arbete, med stresshantering både enskilt och i grupp samt håller föreläsningar för att öka kunskapen om stress och den viktiga återhämtning. Livet är ibland en berg och dalbana... ibland mår vi dåligt utan att egentligen veta varför, ibland vet vi varför men det är svårt att göra förändringar. Det börjar hos dig själv, ibland måste du blicka inåt för att se vägen ut!

Genom mitt arbete som coach och terapeut hjälper jag dig att skapa förutsättningar för ett liv och yrkesliv i balans. Med verktyg och strategier som hjälper dig att nå dina drömmar, minska stress eller hitta nya vägar i livet, allt är möjligt.

Jag finns med när du skapar dina förutsättningar för förändring och framgång som är rätt för dig. Du är inte ensam.


Jag arbetar i friskvårdsprojekt på företag, förskolor och skolor som vill arbeta med friskvård för sin personal. Genom föreläsningar, individuella samtal och workshops kan vi arbeta förebyggande men också vända en trend som redan startat. Genom kunskap, information samt praktiska övningar arbetar vi förebyggande mot stressrelaterade sjukdomar. Tillsammans skapar vi en god inre hälsa på arbetsplatsen!

Jag håller också föreläsningar och workshops inom stressrelaterad ohälsa, stress och återhämtning.

Fakta

Birgitta Frenzel
Dipl professionell coach
Cert NLP Business Communication Practitioner via INLPTA
Dipl Stressterapeut
Dipl Mindfulnessinstruktör

Vida Coach & Konsult AB
orgnr 556907- 4478
Besöksadress:
Kungsgatan 8B
432 45 Varberg

Birgitta Frenzel - Livscoach och Stressterapeut i Varberg, Hallands län, hjälper dig att skapa dig ett liv och yrkesliv i balans.

Min utbildningsresa

En lista där diplom, certifieringar och legitimation visar på kunskap och kompetens inom många områden men jag lägger till erfarenheter av livet i sig, en pedagog med en kreativ ådra, samt möten med människor där jag lär mig otroligt mycket om det goda samtalets kraft samt en genuin vilja att hjälpa andra att må bättre. Vi växer genom livets utmaningar och i möten med andra människor!

 • Mindfulness på arbetsplatsen, vidareutbildning Mindfulnesscenter, Katarina Bilberg
 • Mindfulness vid stress, vidareutbildning Mindfulnesscenter, Katarina Bilberg
 • Mindfulnessinstruktör steg 1. Mindfulnesscenter, Ola Schenström
 • Livs och själscoachutbildning. Livet och Själen i Harmoni, Ann Häggebrant
 • Stressterapeut med KBT inriktning. Humanistiskt Lärcentrum, handledare Emma Massi
 • Grundkurs NVC ( Nonviolent Communication, Giraffspråket) Point of OK, Liselotte Bergenzaun Abel
 • Mindful Self-Compassion (MSC) Steg 1.  Katarina Lundblad, LevNu
 • Diplomerad Professionell Coach, via Gothia Akademi som är ackrediterade av ICF, International Coach Federations (ICF) och som har ackreditering (ACTP – Accredited Coach Training Program).
 • Certified NLP Business Communication Practitioner of the Art and Sciense of Neuro Linguistic Programming NLP via The International NLP trainers association, INLPTA.
 • Diplomerad Coach, via Gothia Akademi som är ackrediterade av ICF, International Coach Federations (ICF) och som har ackreditering (ACTP – Accredited Coach Training Program).
 • Certifierad Feng Shuikonsult. Nordic school of Feng Shui. Susanna Utbult
 • Certifierad inredare. Inredningsskolan med Feng Shui. Ingmarie Bodén
 • Legitimerad Förskollärare via Högskolan i Borås
 • Undersköterska/skötare via Vårdskolan (idag Almers gymnasium)
Vida Coach & Konsult i Varberg. Jag som driver Vida Coach & Konsult AB i Varberg heter Birgitta Frenzel och arbetar som livscoach och NLP Business practitioner med personlig utveckling och stresshantering.

Jag håller hög etisk standard, arbetar under tystnadsplikt och kompetensutvecklar mig
kontinuerligt för att du ska få ta del av professionell coaching och stressterapi.

Välkommen att höra av dig!

"Din tro formar dina tankar. Dina tankar formar dina ord.
Dina ord formar dina handlingar. Dina handlingar formar dina vanor.
Dina vanor formar dina värden. Dina värden formar din framtid"  

Mahatma Gandhi